Introductie   Links   Home  
 

Introductie

Bruno Wijman is al gedurende vele jaren erg actief en bekend in de Bonsaiwereld. Hij verkreeg zijn  bekendheid o.a. door het winnen van de Nieuw Talenten Wedstrijd van de Nederlandse Bonsai Vereniging in 2001..
Waar Bonsai is, is Bruno ook aanwezig.. Je herkent Bruno’s werk o.a. aan zijn mooie Shohin opstellingen.  Vaak is hij bij verschillende evenementen in het gehele land actief betrokken. In 2003 organiseerde hij samen met zijn vereniging de Landdag in Baarn. Bij deze gelegenheid gaf hij een voortreffelijke demonstratie met wel twee bomen tegelijk.
Op vele nationale en internationale shows zoals bij de Noelanders Troffee, Ginko Award, en Eba vind je inzendingen van Bruno al dan niet als vertegenwoordiging van Bonsaivereniging Midden Nederland.
Dank zij zijn tekentalent is hij ook in staat om
bij demonstraties, lezingen of workshops haarfijn te illustreren wat hij bedoeld of wat hij van plan is. Menig leerling is dankzij zo'n schitterende tekening door hem overtuigd van een andere, vaak spectaculairder, vormgeving van zijn of haar boom.
Andere eigenschappen van Bruno Wijman zijn, zijn inzicht in de schoonheid van de Bonsai, zijn beheersing van de vereiste technieken, zijn enthousiasme, en zijn vermogen om dit ook nog eens over te brengen op andere geïnteresseerden. Hij valt op door de altijd mooi uitgewerkte detaillering van de bomen en de nauwkeurigheid en verfijning van zijn creaties. Alles moet bij hem altijd perfect zijn en tot in de puntjes verzorgd.

Voor de Nederlandse Bonsai Vereniging, waar hij ook keurmeester is,  verzorgt hij Masterclasses en bij verschillende bonsaiverenigingen wordt hij vaak gevraagd voor een demonstratie of lezing.

Het zal u niet verbazen dat hij naast deze gepassioneerde beleving van zijn hobby, zijn werk en natuurlijk niet te vergeten zijn gezin, weinig vrije tijd over heeft.